Recomandare – Monica C, pregătire psihologică examen de evaluare nationala

L-am cunoscut pe Razvan in timpul lockdown-ului, in 2020, la un curs online, pe care il sustinea la compania pentru care lucrez. Pe langa temerile si anxietatile provocate de pandemie, aveam stresul unui examen de Evaluare Nationala al fiicei mele, care urma in 2 luni sa sustina un examen plin de necunoscutul desfasuraririi propriu-zise a probelor.

Ca parinte eram ingrijorata ca ruperea de tot ce era familiar: scoala, profesori , colegi, ruperea ritmului de invatare obisnuit, necunoscutul in care eram toti, avea sa-i dauneze copilului.

Dorinta mea ca parinte era sa-i pot da copilului meu incredere in propriile forte, dorinta de a se mobiliza pentru ca urma un examen extrem de important in viata ei, iar toate celelalte suporturi, repere, de care copiii ar fi avut nevoie, nu mai erau la indemana in acea perioada.

De cum l-am cunoscut pe Razvan , mi-am spus ca este omul potrivit: calm, rabdator, aplicat pe subiectul dezbatut, mi-a insuflat incredere ca pot vorbi cu el despre temerile personale.

A fost o decizie minunata pentru noi. Fiica mea a gasit un sprijin real in Razvan. A reusit sa o ajute sa si gaseasca motivatia, a invatat o tehnici de concentrare pe care chiar le a aplicat in timpul unuia dintre examene, a invatat o autocontrolul intr-o stare de panica sau deconcentrare.

Mie ca parinte mi-a oferit cateva repere care m-au ajutat sa-i pot da incredere mai mare copilului, forta si calmul atat de necesare in interactiunea cu un adolescent aflat in pragul unui examen.


Interactiunea cu Razvan, a fost o speranta pentru mine, iar in urma sedintelor am avut rezultate rapide si vizibile cu fiica mea, si pentru acest lucru ii sunt recunoascatoare. A fost omul potrivit pentru nevoia noastra iar rezultatele au confirmat acest lucru.

Monica C., parintele unui adolescent in varsta de 14 ani, care a sustinut examenul de evaluare nationala la finalul clasei a VIII-a