Există multe asemănări între sport și business, atât din perspectiva principiilor aplicabile, cât și din cea a analogiei dintre unele elemente care se regăsesc în cele două domenii de activitate. Pornind de la această premisă, am organizat împreună cu unul dintre clienții noștri programul de team building SIMPLEXFITNESS® for Business, integrat într-un offsite meeting la care au participat cca. 90 de oameni, majoritatea ocupând poziții manageriale.
Programul a fost structurat în trei părți:
Obiectivele acestui program de team building s-au situat simultan în mai multe planuri de acțiune:
Optimizarea proceselor de business a fost stimulată prin conștientizarea și aplicarea principiilor mișcării sănătoase și a elementelor principale ale acesteia în timpul activităților din prima zi și prin debrief-ul realizat în cea de a doua.
Principiile siguranței, eficacității și eficienței joacă un rol important atât în sport, cât și în business. De asemenea, elementele importante ale mișcării conștiente își găsesc corespondența în mediul organizațional:
Pe parcursul desfășurării atelierului, în faza de exersare a mișcărilor funcționale de bază, participanții au lucrat în perechi, oferindu-și feedback în timp real pentru a aplica principiile mișcării sănătoase și pentru orientarea atenției pe elementele principale ale acesteia.
Activitățile de echipă au creat contextul potrivit pentru manifestarea talentelor mai puțin cunoscute ale participanților, aceștia cunoscându-se mai bine pe această cale. De asemenea, desfășurarea unei activități total diferite de cele în care interacționează în mod curent a generat un alt tip de interconectare a participanților și a condus la creșterea coeziunii la nivelul echipei.
În cadrul galei de premiere au fost acordate premii în funcție de cinci criterii – creativitate, dinamism, expresivitate, capacitate de convingere și amuzament – fiecare echipă fiind premiată în funcție de unul dintre acestea. Faptul că fiecare echipă a câștigat un premiu diferit de celelalte a contribuit la întărirea ideii de complementaritate a competențelor în cadrul unităților organizaționale și în cadrul companiei versus competiție cu concurenții din piață.
Obiectivul de well-being al programului a fost îndeplinit din perspectiva următoarelor aspecte:
Integrarea programului de team building bazat pe mișcare conștientă în evenimentul de business a stimulat dinamismul. Programul a fost foarte bine apreciat de către participanți, printre elementele pozitive menționate de aceștia în feedback numărându-se premierea tuturor echipelor pentru competențele manifestate mai mult, ca urmare a voturilor acordate chiar de către participanți și analogia dintre activitatea experiențială bazată pe mișcare și activitățile de business.
[Articol publicat și pe blogul MMM Consulting, proiectul de team building fiind realizat în colaborare.]
Dacă îți place articolul sau ți-a fost de folos, dă-l mai departe.
Decizia ta de a colabora se poate concretiza contactându-mă direct începând de acum.