Ateliere și webinarii de well-being

Scopul atelierelor și al webinariilor de well-being

Atelierele și webinariile de Well-being oferă oamenilor posibilitatea să analizeze, să conștientizeze, să decidă și să acționeze pentru a avea o viață bună.

Dintre cele trei componente ale programelor integrative de well-being, atelierele și webinariile de Well-being pot fi privite ca starter sau stimulator. Ele pot reprezenta unul din primii pași pe care îi fac oamenii în identificarea unor noi alternative de acțiune pentru o viață mai bună.

În atelierele și webinariile de Well-being oamenii sunt îndrumați să își definească în mod clar obiective personale SMARTER pentru îmbunătățirea vieții. Pornind de aici și acționând consecvent, aceștia dezvoltă noi modele psiho-comportamentale benefice, pentru o viață cu rost.

Beneficiul cel mai mare este obținut de oameni (și implicit de companii) când aceștia participă la un set complet de ateliere / webinarii de well-being.

Temele abordate în ateliere și webinarii sunt similare. Diferența constă în gradul de interactivitate, care este determinat de numărul de participanți.

În atelierele de well-being numărul optim de participanți este în jur de 12, în timp ce în webinarii numărul poate fi oricât de mare.

În atelierele de well-being nivelul de interactivitate este unul ridicat, implicând toți participanții prin comunicarea și interacțiunea directă cu și între aceștia.

În webinariile de well-being invit pe cât posibil participanții să se implice la nivel individual în activitățile practice pe care le propun, astfel încât fiecare dintre aceștia să parcurgă propria călătorie de optimizare a vieții. De asemenea, pe parcursul webinariilor includ secvențe interactive în care invit participanții, pe principiul primul venit primul servit, să împărtășească experiențe personale, puncte de vedere ori să adreseze întrebări la care să răspund.

Atât în ateliere, cât și în webinarii, îndemn participanții să exprime verbal ce iau din ceea ce am făcut împreună, urmărind astfel să își întărescă ceea ce au conștientizat și celelalte elemente utile pe care le-au obțiunt pe parcursul atelierului / webinarului de wellbeing.

Posibilități de colaborare

Seturile complete cuprind ateliere / webinarii de well-being care adresează sferele vieții, nivelurile învățării și schimbării, precum și domeniile principale ale stilului de viață optim.

Elementele modului de viață conștient

Seriile tematice cuprind ateliere / webinarii care acoperă o parte a elementelor menționate mai sus, relevante pentru oamenii din organizație în perioada respectivă.

Sunt cazuri în care conducerea unor companii alege să realizeze un singur atelier / webinar. Acest fapt se întâmplă uneori în contextul organizării unor evenimente mai ample, alteori cu ocazia unor aniversării ale firmei. Atelierele / webinariile de wellbeing de acest fel tratează una sau mai multe teme interconectate (în funcție de bugetul de timp alocat). Deși impactul este mai restrâns din perspectiva acoperirii domeniilor importante ale vieții conștiente, acesta este semnificativ pentru tema/ temele abordate.

Structura și conținutul atelierelor și webinariilor de well-being

Experiențe

  • Activități practice  
  • Insight-uri

Conștientizare

  • Cunoștințe procedurale, bune pratici
  • Introspecție

Optimizare

  • Direcții de acțiune și obiective (prezent & viitor)
  • Planuri de acțiune și de dezvoltare

Activitățile în care invit să se implice pe participanții la atelierele și webinariile de well-being sunt practice. Unele din acestea sunt proiectate astfel încât să fie finalizate în cursul evenimentului, altele au ca scop deschiderea unei căi de lucru la nivel individual și după finalizarea atelierului / webinarului de well-being. În acest caz le recomand participanților să continue să lucreze cu ei înșiși pe subiectele respective.

În cazul seturilor complete și al seriilor tematice de ateliere / webinarii de wellbeing la care participă aceeași oameni din organizație avantajul este că temele abordate au o succesiune logică din perspectiva facilitării obținerii și menținerii stării de bine, respectiv a evoluției personale.

Atât în atelierele de well-being, cât și în webinariile de acest tip îndemn participanții să își stabilească obiective cât mai SMARTER cu privire la ceea ce doresc să obțină din călătoria pe care o parcurgem împreună, în care îi îndrum, pe parcursul desfășurării evenimentului/ programului.

De asemenea, îi îndemn pe participanți să îmi comunice obiectivele pe care și le stabilesc, pentru a adapta cât mai eficace și eficient activitățile de dezvoltare pe care le propun și ceea ce le comunic la necesitățile și nevoile lor. Atelierele și webinariile sunt concepute suficient de flexibil din punct de vedere al structurii și al conținutului astfel încât să pot realiza acest lucru împreună cu participanții.

Set complet de ateliere / webinarii de well-being (propunere)

Această propunere este elaborată pe baza experienței de colaborare cu numeroase companii. Tematica poate fi adaptată, astfel încât să fie cât mai potrivită pentru oamenii și organizația din care faci parte.

Exemple de ateliere și webinarii de well-being livrate

Cum ne modelăm viața pe măsura potențialului ->EN

Cum stabilim obiective SMARTER pentru viață mai bună

Cum avansezi pe calea către îndeplinirea obiectivelor personale

Auditul și întărirea convingerilor pentru realizarea obiectivelor

Valorifică-ți potențialul! Dăruiește talentul și priceperea

Healthy Habits in Practice – Developing a Mindful Lifestyle

Cum dezvolți un stil de viață conștient

PsihoFitness – Tehnici de relaxare mentală ->EN

Changing Your Vibe

SIMPLEXFITNESS® – Revitalizare și conectare în mișcare

Îndrăgostește-te de mișcare!

Energizarea și regenerarea organismului prin nutriție conștientă, odihnă și somn

Mișcare și nutriție pentru o viață sănătoasă

Focus pe sănătate: nutriție, mișcare și trăiri conștiente

Adicții pozitive – Cum dezvoltăm obiceiuri sănătoase ->EN

Încrederea în sine – Cum o construiești

Flexibilitate psihologică și reziliență vs. anxietate, stres, burnout

Mecanismele rezilienței – Cum ne adaptăm la provocările vieții

Gestionarea stresului

Modeleaza-ți viața! Cum gestionezi impactul psihologic al contextului actual

Identitate personală și contribuție socială

Valori personale și valori organizaționale – Cum le conectăm?

Motivația profesională și valorile personale

Comunicare constructivă pentru sănătate și echilibru

Gestionarea relațiilor interumane în contextul socio-profesional actual ->EN

Cum construim echipe de succes

Campioni cu viață bună – Introducere în psihologia performanței pentru părinți

Construirea relațiilor de cuplu pentru viață bună împreună


Putem să comunicăm oricând pentru a îți oferi toate informațiile de care ai nevoie.

Decizia ta de a colabora se poate concretiza contactându-mă direct începând de acum.